Taboedoorbrekende verhalen

Op Commen lees je taboedoorbrekende verhalen over mentale gezondheid. Geschreven door, en voor jongeren. Het doel is om herkenning te bieden en te laten zien dat het leven bij niemand vlekkeloos gaat. Rauw, persoonlijk en kwetsbaar: dat is Commen in een paar woorden.

Hier schrijven we over

Wij schrijven over alles dat in ons hoofd omgaat. Van autisme, ADHD, depressie tot aan zelfbeschadiging en alles daartussen in. Advies, herkenbare verhalen, how-to’s tot aan interviews met (on)bekende Nederlanders.

Doelgroep

Alles geschreven door mensen die weten waar ze over praten, voor mensen die weten waar ze over lezen. We willen laten zien dat mentale problemen heel gewoon zijn, vandaar ook de naam: Commen. Dit is gebaseerd op het Engelse woord ‘common’, oftewel gemeenschappelijk. Jammer genoeg was deze website al geregistreerd door een computerclub, dus werd het Commen. Goed verhaal, lekker kort.

Ons motto

Onze slogan is taboedoorbrekende verhalen over mentale gezondheid. We willen niet zielig schrijven, maar zaken wel omschrijven zoals ze zijn. Het is soms gewoon heel kut en dat benoemen we dan ook. We willen jou echter ook inspireren, hoe afgezaagd dat woord ook is. Dit doen we door verhalen te maken over mensen die allesbehalve zielig zijn.

Heb jij ook een interessant verhaal? Kom dan voor ons schrijven.

Samenwerken?

We zijn begonnen in 2018 en zitten inmiddels op iets meer dan 11,000 unieke maandelijkse lezers. Wil je met ons samenwerken? Stuur dan een e-mail naar redactie@commen.nl, of bel/WhatsApp/sms/stuur een postduif naar 06-10521953 ten name van Michel van ’t Klaphek.